Skip to main content

Om Chokladkoppen


Chokladkoppen är ett litet mysigt café med skön atmosfär, delikata bakverk, smörgåsar, lunch/middag och goda varma och kalla drycker i unik historisk miljö på Stortorget 18 i hjärtat av Gamla stan.

Stortorget 18, byggd under 1500-talet

Stortorget 18

Stortorget 18, byggd under 1500-talet

Historia

Huset där Chokladkoppen ligger byggdes troligen redan på 1520-talet och har en trappgavel mot Stortorget och medeltida murverk i tre våningar.

På 1620-talet ägdes byggnaden av skinnaren Hans Seyfridzt, och därför kallas byggnaden i dag för Seyfridtzska huset. När Hans Seyfridzt dog gifte hans änka om sig med Johan Eberhard Schantz som också ägde huset tillvänster, där Café Kaffekoppen ligger.

Under en renovering på 1700-talet fick Seyfridtzska huset sitt nuvarande utseende med Stockholmsgul fasad mot Stortorget.

Inne i Chokladkoppen

Inne i Chokladkoppen

Historiska landmärken
historia
Chokladkoppen har betjänat Gamla Stan sedan 1997

VI ÄR GAYVÄNLIGA!

Regnbågsflaggan utanför talar om fikets gay-vänliga framtoning och nog är Chokladkoppen en populär klassiker bland stadens bögar och flator. Här skvallras det i största allmänhet, och stället är ypperligt för att tala ut om lördagsragget en regnig söndagseftermiddag, tycker Whatsupsthlm.

På Chokladkoppen hittar du partyflyers och info om allt som är på gång i Gaystockholm. Här finns också senaste numret av tidningen QX att hämta gratis!

Chokladkoppen terrace, photo by Catrin Rigefalk
Det är alltid ett trevligt ställe, särskilt på sommaren

Kontakta oss

Vi vill gärna höra från dig. Besök vår kontaktsida för att komma i kontakt,

eller ring oss direkt +46 (0)8 20 31 70